«Продавець непродовольчих товарів»
Зміст праці:
перевірка наявності товару до початку робочого дня;
· підготовка товару до продажу (розташування, оформлення, кріплення цінників);
· пропонування товару та обслуговування покупців;
· ознайомлення покупців з асортиментом, допомога у виборі покупки;
· інформування покупців про призначення, властивості і якість товару;
· пропонування покупцю коротких відомостей про технологію виготовлення товару;
· інформування покупців про ціни, видача чеків, підрахунок вартості товару;
· перевірка і демонстрація товару (електроприборів, музичних інструментів, часів, іграшок і т.д.);
· інформування покупців про моду поточного сезону;
· оформлення гарантійних паспортів на товар;
· підбір, комплектація товару, допомога у виборі розміру.
Повинен знати:
Асортимент, класифікацію, характеристику, призначення товарів, роздрібні ціни, норми природного убутку при зберіганні продтоварів, принципи оформлення вітрин, правила зважування та пакування товарів, обслуговування покупців, експлуатації торгового устаткування.
Професіональні важливі якості:
Естетичний смак; хороша і ємна пам'ять; уважність, спостережливість, терплячість; добре розвинені комунікативні здібності; здатність швидко перерозподіляти увагу; середній фізичний розвиток.
Кваліфікаційні вимоги:
Професійно-технічна освіта.
Світлана Щеглова·
Немає коментарів:
Дописати коментар