вівторок, 21 квітня 2015 р.

Перукар. Буклет

 БУДЬ ПЕРУКАРЕМ! !!!!
   Перукар повинен вміти

Виконувати стрижку та укладання волосся в співвідношенні з напрямками моди та особливостями обличчя дорослих та дітей
Завивати волосся, робити перманент (завивку хімічним або електричним методом)
Виконувати масаж та миття голови, виконувати гоління з урахуванням властивостей шкіри клієнта
Виготовляти фарбуючи та хімічні розчини
Фарбувати волосся в різноманітні кольори та відтінки, знебарвлювати їх
Виконувати роботи з перуками, шиньйонами


  Перукар - спеціаліст, що займається доглядом за волоссям клієнтів, створенням зачісок.
Перукар робить різні види стрижок, зачісок, фарбування, хімічну завивку і укладку, займається лікуванням волосся, коригує форму вус і бороди. Деякі перукарі спеціалізуються на постіжорних роботах: виготовленні париків, накладних вус, брів тощо.
 Хороший майстер повинен вміти підкреслити переваги і приховати недоліки обличчя відвідувача. За допомогою хорошої зачіски можна скорегувати овал обличчя, зробити межі пропорційнішими і привабливішими. Добре підібрані кольори, тон і спосіб фарбування вигідно представлять відтінок шкіри і очей, приховають сивину. Перукар може бути фахівцем з жіночих, чоловічих або дитячих зачісок, або перукарем-універсалом.
                                         
                                                    Гришко  Аліна
                                                     ПрофіСтарт, 2014
                                             
                                         Професія
                                             
                                             Перукар
     Ніхто не обходиться без послуг перукаря.

                                     Особливі якості
    креативність,
    терпіння і витривалість,
    працьовитість,
    гумор і чарівність,
    комунікабельність,
     акуратність.

                    Зарплата і перспективи професії

  Мінімальні зарплати перукаря широкого профілю, що починає, - $200-300, перукар з досвідом роботи від двох років, що виконує стрижки, укладання, фарбування, може сміливо розраховувати в середньому від $400 до 1000, досвідчені перукарі-стилісти, що виконують креативні стрижки, в модних салонах столиці заробляють до 2000$.


Повинен знати: будову та властивості шкіри, волосся людини; основи санітарії та гігієни; склад та властивості матеріалів та парфумерно-косметичних засобів для виконання різних видів перукарських робіт; основи професійної етики; технологічну  послідовність виконання основних видів перукарських робіт, замалювати їх схеми; правила протипожежного захисту, охорони праці; інформаційні технології; основи галузевої економіки та правових знань.

Повинен уміти: виконувати послуги з миття голови; прості, класичні чоловічі, жіночі та дитячі стрижки. Виконувати укладання волосся феном за класичною технологією, гарячу завивку волосся горизонтальними локонами, прості зачіски із застосуванням бігуді. Виконувати послуги з хімічної завивки волосся із застосуванням звичайних коклюшок за класичною технологією.  Фарбувати волосся тон у тон барвниками різних груп, зафарбовувати сивину, знебарвлювати волосся.
                                       Специфіка  роботи перукаря

Плюси професії: 
затребувана на ринку праці.
Високі оклади фахівців.
Робочий день у перукаря, як у всіх 8-12 годин. Але провести весь цей час на ногах, та ще й у приміщенні, де працюють з фарбою, включеними фенами та ножицями в руках не кожному під силу.
Найбільш часті клієнти медичних центрів, що займаються відновленням хребта, лікуванням вен і артроза - це перукарі. Варикоз, захворювання дихальних шляхів, ранній артрит - їх професійні недуги. Звичайно, багатьох з них можна уникнути, дотримуючись певних норм та гігієни праці, але фактор ризику високий.
                                                              Кутіщева Анжела
                                                                     ПрофіСтарт, 2014

1 коментар:

  1. Це переконує в тому що трохи фантазії, бажання, гарна косметика для волос і можна бути напрочуд гарною, треба тільки трохи забажати і попрацювати

    ВідповістиВидалити