вівторок, 21 квітня 2015 р.

Перукар. Нарис

Творець краси


Кожен з нас прагне бути індивідуальним і неповторним!  Ми хочемо відчувати впевненість у собі, мати гарний настрій і приємні емоції! 
У народі кажуть, що зробити людину красивою можуть два майстри – один з них кравець, а другий перукар.
Саме перукарі дарують не лише красу нашому волоссю, а й, додаючи родзинку зовнішності, завершують довершеність образу.
Вдало підібрана зачіска може не лише змінити зовнішній вигляд людини, але й її внутрішній стан, зробити її, нехай і не на довгий час, щасливою. Кожне обличчя  –  загадка, і перукар повинен щоразу розгадувати її, знаходити єдність, гармонію між зачіскою і овалом обличчя, розрізом очей, загальним стилем людини. Роботу перукаря можна порівняти з роботою художника.
Майстром перукарської справи може стати не кожний. Справжнього перукаря характеризують естетичність, ввічливість, шанобливість, терплячість, здатність до компромісів, позитивне ставлення до клієнта і своїх обов'язків, самоконтроль, дисциплінованість, охайність.
Професія ця досить актуальна, адже будь-де (і в маленькому селищі, і в мегаполісі) потрібні перукарі. Зате і конкуренція висока! І, як у будь-якій справі, перемагають найсильніші, тобто, ті, хто робить свою роботу якісно, талановито, з фантазією і творчістю. Професія перукаря нерозривно пов'язана з творчістю. Знати ази стрижок і технології укладок – це півсправи. А з фантазією застосувати ці знання на ділі – це найвищий професіоналізм.
Справжній майстер вміє все: стрижки, укладки, модельні та вечірні зачіски. Крім цього знає медицину (дерматологію), хімію (щоб розбиратися в фарбувальних засобах).
Талановиті перукарі-модельєри   ніколи не залишаться без діла: вони працюють і в модних салонах, і в перукарнях, а хтось – індивідуально вдома. Головне – бажання і високий професіоналізм!

Гришко Аліна
Політ фантазії



…Я  Красу  люблю,
І  з  кожної  хвилини
Собі  ілюзію  роблю,
Бо  в  тій  хвилинності  ловлю
Я  щастя  одробини.

Микола Вороний



 «Краса врятує світ!» – стверджував Федір Достоєвський. Краса природи, речей, що нас оточують, краса душі і зовнішності людини – це те, що споконвіку не лише викликає приємні емоції, збуджує високі почуття, а й штовхає нас до змін і самоудосконалення.
У зовнішньому вигляді людини має бути бездоганним все. Довершеність «іміджу»  забезпечує зачіска, від якої залежить цілісність образу, його завершеність.
Бажаючі мати привабливу зовнішність, справити приємне враження віддають «творення» своєї зачіски в руки професіоналів – перукарів-модельєрів.
 Професія перукаря користувалася попитом завжди, але сьогодні, коли всі  прагнуть виглядати привабливо, її затребуваність висока як ніколи.
Робота перукаря –  виконання стрижок, фарбування волосся, хімічна та інші види завивки, створення зачісок, які, в залежності від таланту майстра, можуть претендувати на мистецькі шедеври.
Можливість професійного вдосконалення в перукарів  існує завжди. Головне – творчий підхід до справи і естетичне сприйняттям світу. Навіть професія чоловічого майстра далеко не так рутинна, як може здатися. Адже тут є можливість художньо оформляти бороди і вуса клієнтів. Сучасні ж креативні чоловічі стрижки вимагають майстерного володіння інструментами. Для виконання новітніх процедур з волоссям (нарощування, ламінування, плетіння африканських кісок) потрібне спеціальне навчання. Освоївши нові технології, перукар помітно розширить клієнтуру і отримає непоганий дохід.

Анжела Кутіщева, профістартівець Нижньосірогозького району

Немає коментарів:

Дописати коментар