вівторок, 21 квітня 2015 р.

Тракторист. Нарис

Помічники аграріїв


Історія трактора бере початок ще з середини XIX століття: у Великобританії було створено першу машину на паровому двигуні. Тоді ж з’явилися і перші трактористи. Більш досконалу модель з двигуном внутрішнього згорання побудували вже американці в кінці того ж століття й використовували її тільки в сільському господарстві. Менш масивні машини стали виробляти вже на початку ХХ століття. В цей час і набула поширення професія тракториста.
У нашій країні для полегшення сільськогосподарської праці почали застосовувати трактор з 1911 року. З появою цієї техніки виникає нова, раніше невідома професія – тракториста сільськогосподарського виробництва. Поступово ця професія стає масовою, проте на той час належне виконання професійних обов’язків вимагає від тракториста значних фізичних зусиль. Перші трактори були звичайними тягачами. Сучасні ж сільськогосподарські машини оснащені різноманітними новинками науки і техніки, тому вимагають від трактористів не лише фізичних, але й розумових зусиль.
Застосування професії тракториста досить широке. Перелічити усі обов’язки нелегко. Для тракториста (в залежності від спеціалізації господарства, де він працює) протягом цілого року є робота. Наразі це найпоширеніша професія серед сільських жителів, адже саме у тракторі втілилась споконвічна мрія хлібороба – знайти собі надійного помічника у нелегкій селянській праці.
                                     
Віталій Агеєнко

 Хвала рукам, що пахнуть хлібом!                          




Степ перейти  – життя прожити.
То не такі прості слова.
Життя утворене від жита,
Бо хліб – усьому голова.

Є безліч цікавих професій. І всі вони  є корисними для суспільства.  Особливо важливою для села є професія тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва. Саме він управляє надійним помічником хлібороба – сільськогосподарською машиною (трактором чи комбайном), яка  обробляє ґрунт, сіє, вносить добрива, збирає врожай, транспортує вантаж.  Усе, що вирощено у полі, має бути зібраним в найкоротший строк, і тракторист – найактивніший учасник цього процесу.
Тракторист не лише управляє трактором чи комбайном, а й стежить за їх технічним станом, проводить ремонт. Під час роботи спостерігає за показаннями приладів, стежить за станом машини.
Безумовно, праця тракториста важка: необхідні фізична сила та витривалість, уважність і кмітливість. «Літній день рік годує»,– запевняє нас народна мудрість. Тож у своїх клопотах трактористу доводиться прокидатися вдосвіта, а з роботи повертись із заходом сонця. Однак вдячністю за невтомну працю буде щедрий врожай зернових, овочів та коренеплодів.

Професія тракториста престижна!  Адже престиж – це не те, що модно. Це те, що має високу оцінку суспільства і повагу. А що можна говорити про тих, хто нас годує?!

Вікторія Коваленко, профістартівець Нижньосірогозького району

1 коментар:

  1. Я хочу поділитися з усіма вами тут про те, як я отримую позику від пана Бенджаміна, який допомагає мені отримати кредит у розмірі 400 000,00 євро, щоб поліпшити свій бізнес. Це було легко і швидко, коли я звертався за кредитом, коли справи ставали грубими з мого бізнесу Містер Бенджамін надає мені кредит без зволікань. ось електронний лист / контакт Whatsapp містера Бенджаміна: +1 989-394-3740, lfdsloans@outlook.com /

    ВідповістиВидалити